Tuesday, April 7, 2009

Photostat lagikk


Buku text english abang yg kena photocopy. Photocopy lagik...ish ishhh. Tadi abahnya datang hantar buku dia. Bukan la nak berkira setakat sekeping A4 paper tu. Lagi pun mesin photocopy tu dok belakang saya jer..tekan jer..kuar la.
Tapi yang saya angin sikit tu bila saya check xcercise book dia, Teacher dia tak tanda pun. Ishh apa hal asyik bg kerja kat student lepas tu tak tanda.Takkan Teacher tu nak kumpul byk2 baru nak tanda???
Cuba baca n3 kat http://redmummy.com. Kak red ada citer pasal abang. Sedih jer hati bila baca kisah tu.
Saya selalu jer abaikan aduan abang pasal cikgu dia. Sbb abang tu agak nakal. Tapi saya tau abg cuma nakal kat umah...main2 dgn saya dan abahnya. Di sekolah dia agak berdisiplin. Saya bukan apa bimbang cikgu akan mengata saya ni manjakan anak. Tapi bila baca kisah abang anak kak red..lepas ni saya perlu peka dengan aduan abang. Kesian dia.


2 yang turut berpot-pet:

kak ja said...

Zaman dah berubah tp part cikgu tak tanda buku budak ni tetaplah tak berubah..

Masa Abang Std 3 dulu, ev Wednesday kja x bleh memasak atau buat keje lain.. (dia skolah sessi ptg)..Terpaksa tunggu guide dia buat homework bahasa Inggeris yg mmg tak logik banyaknya.. sampai berpuluh2 pages..

And guess what? Mmg cikgu tak tanda pun buku tu.. Kalau tanda pun dia main hantam tanda betoi walaupun mmg tak betoi!! Kja penah set trap kat dia!!

Casper a.k.a wifee en.atan said...

kak ja
saya dah check buku abg semalam..and mmg cikgu tu tanda latihan last yg dia bagi.

Yang part mula tu langsung dia tak tanda.

Geram sungguh. Kenapa la cikgu tu buat macam tu..malas ker. Pilih kasih ker sbb abang bukan dok kelas utama dia dok kelas no 2. Pencapaian dia sederhana tapi ada improvement .

Saya mmg sedih dan tak puas hati la kak ja