Wednesday, December 3, 2008

tajuk apa? ntah ler

Kisahnya saya teringin nak beli Lip Gloss. Hehehehehe..teringin tu kira cam mengidam la so kalau mengidam kena la beli kan. Betoi dak?? Hehehehe sila setuju yer. Lepas tu kan..adeii apa nak type nih hah saya pun search la dalam tenet lip gloss yg nak beli tu. Sekali saya jumpa body shop. Ishh rasa cam nak beli body shop lah. Motip saya nak beli lip gloss ??? Ntah tiba2 saya rasa cam nak melaram dan nak melawa....ishh ada kah ini tanda saya akan dapat bby girl???


Kalau merah menyala macam ni takut plak saya....

Ishh agak2 en.atan saya tu pengsan dak kalau saya pakai macam ni?? Macam Kurupira pun ada..

Nih blusher kot kalau tak silapp


Saya suka yang kaler ujung tu....peberet saya la tuuIni eyeshadow....
Mascara....bukan madagascar...ekekekekekeke

Nih perwarna kuku...
yg ni pun eyeshadow jugak kot...nih untuk sapu kat bibir yer
Ini foundation...den tak reti nak pakaiiiConcealer...


Compact powderrr...cam sedap jer tgkkkloose powder...


Blusher....
Lip glosss
Pesanan untuk en.atan.....sila lah amik perhatian yer...saya nak pau anda nihh wakakakakakakakaka

balik kampung jommmmmmmmm

Jom balik kampung..jommmmmmm. Anak2 saya dah excited nak balik kampung. Saya pun xcited jugak wakakakakaka. mana boleh biar anak2 sajer. Coti saya pun dah approved. Saya balik kampung hari sabtu nih sampai khamis minggu depan. syokk ooo tak sabarrr. Tapi yang masih dok suspendod ni en.atan la. tak tau dia dapat cuti ke tidak. adoi kalau tak dapat cuti kesian anak2 saya yang excited tu. saya pun sedih tau. Mula nak lancar perang dingin nihhh...hua hua hua hua boleh gitu???

Minyak turun lagi weiiii

Minyak turun 10 sen lagi


PUTRAJAYA: Harga runcit petrol dan diesel turun 10 sen lagi berkuat kuasa hari ini, iaitu penurunan kali keenam sejak harga bahan api itu dinaikkan berikutan penyusunan semula subsidi minyak pada 5 Jun lalu. Berikutan itu, petrol RON97 kini dijual pada harga RM1.90 seliter berbanding RM2.00 seliter sebelum ini, manakala harga runcit petrol RON92 dan diesel diturunkan daripada RM1.90 seliter kepada RM1.80 seliter. Penurunan itu sekali gus memperlihatkan harga runcit petrol RON97 di pasaran kini lebih rendah berbanding RM1.92 seliter iaitu paras sebelum ia dinaikkan sebanyak 78 sen kepada RM2.70 pada Jun lalu.
Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, dalam satu kenyataan di sini semalam, berkata kerajaan mengambil keputusan mempercepatkan pengurangan harga runcit bahan api itu bagi membolehkan rakyat menikmati kesan penurunan ketara harga minyak mentah dunia. "Oleh kerana harga minyak dunia sudah menurun secara ketara akhir-akhir ini, kerajaan membuat keputusan untuk sekali lagi mempercepatkan pengurangan harga runcit bagi membolehkan orang ramai menikmati manfaatnya," katanya. Mengikut formula penyelarasan harga bahan api berikutan penstrukturan semula subsidi minyak 5 Jun lalu, harga runcit petrol dan diesel ditetapkan pada setiap awal bulan berdasarkan purata bulanan harga minyak mentah dunia, selepas ditolak subsidi kerajaan.
Kerajaan mengumumkan penurunan harga pertama pada 23 Ogos lalu dengan petrol RON97 dan RON92 masing-masing turun 15 sen dan 22 sen kepada RM2.55 dan RM2.40 seliter, manakala harga diesel dikurangkan lapan sen kepada RM2.50 seliter. Ini diikuti pada 25 September lalu, apabila harga runcit bahan api berkenaan sekali lagi diturunkan 10 sen menjadikan harga petrol RON97 pada RM2.45; RON92 (RM2.30) dan diesel (RM2.40) seliter. Pada 15 Oktober lalu, kerajaan mengumumkan penurunan harga kali ketiga dengan harga petrol RON97 dikurangkan 15 sen seliter kepada RM2.30, RON92 turun 10 sen seliter kepada RM2.20, manakala diesel 20 sen seliter kepada RM2.20.