Tuesday, April 7, 2009

Yezza..mana gaji ku

Hari ni dah 7/4/2009 tapi saya masih tak terima gaji lagi. Kali ni saya tak meroyan sbb dah set dlm mind gaji akan dapat pada 15/4/2009 ...huhuhuhuhu. Saya bersabar sampai saya bersalin jer. Masa saya mengandung ni ada 2 jemputan interview. Tapi saya preggy so sy tak pi la. Kira lepas bersalin ni saya dgn gigih akan cari kerja lain lah. Ok..

Saya plan nak dok umah jer lepas bersalin nanti. Tapi memandangkan Danish yg rapat dgn "mak" dia ..tak jadi la pulak. Kesian plak "mak" dia nanti. Jadi saya akan bekerja...lagi pun kalau saya tak keja mana nak cekau duit nak shopping huhuhuhu boleh gitu?? Boleh wakakakakakaka
Boleh la kan...nak harap en.atan sorang pun kesian dia jugak..byk nak kena cover..yuran tadika, yuran tahfiz, bil api+air, kereta lagi..ishhh byk tu...

Kadang2 terpk bila la nak kaya. Kalau kaya leh dok umah goyang kaki, pakai maid...lepas tu gi shopping, lepas tu pi holiday, lepas tu, lepas tu , lepas tu.........
Hahahaha sekadar angan2 mat jenin jer la. Dapat hidup dlm keadaan macam ni pun dah bersyukur..entah2 kalau kaya nanti lupa diri pulak..jadi macam Qarun..kufur pada nikmat Allah..

Bak kata en.atan " bersyukur dgn apa yg ada"...ai ai ai abah

4 yang turut berpot-pet:

PUTUBAMBU said...

ha..samalah ngan putu.. cita2 putu gak tu.. nak betul2 jadik Mem Besar kat rumah..!

ntah bila nak kaya pun taktau...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

wakakakaka
tapi tu la kena pendam dulu cita2 tu putu...

*ayu* said...

ayu pun tgh brkira2 nak cabut ni.. huhuhuhu

Casper a.k.a wifee en.atan said...

huhuhu ayu nak cabut kenapa? ayu ok kan kat opis tu