Wednesday, November 26, 2008

Saya memang terasa

Ini luahan perasaan saya. Saya sebenarnya telinga kuali, maknanya tak kisah kalau gurau kasar pun dan agak payah nak simpan dalam hati. Kira macam habis di situ jer..tak de nak panjang2...

Tapi kali ni memang saya terasa sungguh. Saya bukan terasa dgn kawan2 blog yang baik hati semua yer,tidak. Sebab kawan2 blog semuanya bagi semangat pada saya. Terima kasih u olls. Tapi dgn org yg rapat dgn saya di luar sana...tapi bukan kawan saya Umi yg mulut laser tu ..tidak sekali-kali.

Alkisah, saya rasa macam saya ni di permain-mainkan. Memang niat nak bergurau tapi saya terasa sungguh.Mungkin sbb saya mengandung sama??

Saya terima berita saya mengandung ni dgn redha. Sebab ni anak saya dan suami saya. Kami yang akan bela dan bg makan. Bukan org lain. Tapi sebenarnya kami tak heboh2 sgt la. Biar jer org nampak perut saya yg sedia buncit ni akan buncit lagikk. jadi org tau saya ni mengandung. Tapi saya ada bg tau pada org2 yg rapat dgn saya dan teman2 blog tahu sbb saya war2 kan dalam blog. Masalahnya ada la org yg rapat dgn saya ni macam perli2 saya. Saya cukup terasa.

Ada ker patut dia kata kat saya punya pulun wat "kerja" ingat "sedap"jer tak ingat apa tu pasal sampai saya boleh mengandung. Mmg niat dia nak bergurau. Tapi kalau cakap sekali dua ok la saya boleh terima, tapi kalau setiap kali bersembang benda yang sama di ulang...siapa yang tak terasa dan sakit hati??? Kalau dah bergurau sampai hal dalam kain, ini dah kira melampau. Sekasar-kasar saya dan selaser saya tak de la nak bergurau sampai hal dalam kain orang. Walaupun saya dah 9 thn berkahwin dah beranak 4 nak masuk 5 saya malu tau. Jadi saya ambil keputusan saya tak akan call or jumpa org tu buat sementara. Saya memang merajuk dan terasa hati. Tunggu hati saya sejuk dulu.

Dulu saya pernah merajuk dgn org tu sbb tiap kali bersembang mesti bercerita pasal org tu kerja bagus, org ni kerja bagus, masuk U la apa la....

Jadi mulai semalam saya isytiharkan saya merajuk dgn org tu.....

11 yang turut berpot-pet:

PUTUBAMBU said...

ish..melampau betul..!
mulut puaka takde insuran..!

kalau aku pun ngamuk macam tu..!

dah le cas..abaikan je org macam tu.. susah senang kita pun bukannya org tu yg tolong...

anyway, jaga diri tu elok2 ye..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

putu
tu laa sebb dia rapat sgt kan. pas tu dia wat statement cam tu...mula2 tu ok la leh accept dia gurau tapi dok ulang ayat yg sama sapa tak terasa

* ayu * said...

tak baik la..
naper nak melawak sampai gitu..

tak pe kak..
diam tu pintar..
akak rileks lagi baik..

dia nak brdengki x tentu hala tu sapa yg suruh kan?
mengada tuls! pang laju2 baru tau!

take care kak..
i lap u..
*hugs*

BigMouth said...

Hi Casper... mmg rimas kan, kalau org tu asyik ulang bende yg same kan... Nak PANG, member...

Baik casper jauhkan diri dule ka...bile dah rede..br tegur dier...

Sabar yeee. casper..

vagg. said...

sabo ye kak.
kalo saya.. hal2 gitu mmg xsuka org gurau2. melampau.
air muka kita kan.

pe kata akak terus terang je kat dia yg akak xsuka cara dia gitu.. mana tau dia xsedo ke. kot dia igt sume org leh terima cara gitu. huhuh

yg penting, tkcare ye kak. jgn pk sgt

NadaFio said...

kakta sapa?
angah qasa mcm knai ja...
qasanya orang jauh...
hurm...
toi x?
besala dah senang...

kalu silap sory
harap orang tue tak wat kakta lagik...
kesian kakta...
senyum sket... hah kan manis

arsaili said...

salam..ishyyy kita ni orang timur yg ada budi bahasa..benda semacam ini memang keterlaluan...tidak sesuai jadi bahan bualan..sabarla semoga orang itu sedar akan kesalahan dia

cikmas said...

errr...adakah itu org yg sama yg hg citer ari tuh? mmg mulut busuk.. mulut busuk sbb apa? sbb hati busuk!!! jahat taw..cek tak sokaaaa... pedulik kan dia

Casper a.k.a wifee en.atan said...

ayu..
biarla..akak dah tak kisah sekarang ni akak nak wat tak tau jerr

BM..
ishh saya kalau merajuk lama kak. mula saya nak buat tak tau jer...

cikmas
besala mulut puaka namanya tu. aku x kisah aku nak buat derkkk jerrr

vagg
akak tak cakap pun kat dia. cuma aka buat tak tau jer..lantak dia la nak rasa ker tak.

angah
wakakakakaakakaka..tu la pasalll

arsaili
tu la seloqlaq saya pun tak de la nak bicara pasal hal dlm kain. malu ooooo

Zana S said...

uish.. kasi sedas je ke dia kak!! mmg nak kena gam kayu je mulut dia tuh.

buat dono je la kedia kak. mmg mangkuk tingkat tol dia tuh.

btw, take care k. :D

kak ja said...

Kja fhm camna Casper rasa.. Tp maafkan je lah org tu, lbh senang dan tenang gitu..

Bab cakap lepas ni, ada 2 kategori.. Ada yg lepas tp sempat gak lagi berfikir dan yg lepas tak main fikir2 lagi dah.. Otak cpt vs otak lembap.. Dan semmgnya, kalu sekali dua tu bolehlah dikira bergurau tp kalau dah berkali2, susah kita nak terima..

Sama mcm kja, walaupun dah 20 thn kawin, kja x selesa berbincang ttg hal2 yg terlalu peribadi.. Kalau ada dua (atau lbh)org lain yg berckp ttg benda2 tu, I'll try my best to leave the scene..

Apapun Casper, just forget it..