Thursday, November 27, 2008

bila nak sunat nih?

Balik kerja semalam, abang dah tanya bila dia nak bersunat nihh. Tu bukan apa dalam kepala otak dia dok fikir RM jer la tu. Adoii. Sebab dah tak tau nak jawab apa, saya suruh dia tanya abah dia...hahaahha alasan nak selamat kan diri. Last abahnya kata, bulan 12 nanti lah. Ok terus dia setuju....

Bak kata kak Ja tu, kalau dia dah offer diri dia nak bersunat, lebih baik buat jangan lengah-lengah kan. Tapi masalahnya siapa yg nak tunggu dia nanti?? adoii pening kepala jugak tu. Abang suruh tok dan wan dia mai jaga dia, tapi wan dia ada f/up ngan spital lagi pasal kes mata dia.

Jadi nak upah sapa ni?????????

8 yang turut berpot-pet:

PUTUBAMBU said...

cas.. masa anak sulung putu bersunat tu.. umur dia baru 3 tahun..
kat hospital pakar..

seminggu jugak baru baik..
2 hari putu jaga.. 2 hari hubby jaga.. 2-3 hari lagi balik kg..

dia melesak..so, bernanah sikit.. gi cuci kat klinik di manjung.. tapi baik dah le..

yg ammar bersunat masa umur dia 3 hari... hari nak keluar dari hospital..lagi senang jaga... takde darah2 pun...lepas beberapa hari dah baik dah..tapi takpelah... masa tu putu dlm pantang lagi..

kesimpulannya... plan le cuti kalau nak bersunat dia tu.. budak kecik bukannya pandai pantang2 ni semua kalau kita tak sekat.. habis dimakan semuanya nanti.. tambah2 lagi diorg ni tak reti duduk diam..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

putu
tu la pasal. nak kena amik cuti jaga dia.masalah nya coti den dah tak der..wakakakakakaka. next year baru ada cuti.

silap masa kecik tak mo sunat siap2 kan..kalau tak senang jerkkk...

tapi kalau dia kalut nak bersunat gak walau pun dah bersunat sebb dia kan mata duitan ...haru jugak

NadaFio said...

upahla bibik satu... muahahha

Casper a.k.a wifee en.atan said...

angah jadik bibik tu mau tak??wakakakakakakaka

cikmas said...

sat aja dah besaq no..nak bersunat dah ponnn...dah jadi anak tona laaa... hehehe.. ada gak yg senang jaga, aga gak yg payah jaga.. aku nengok anak kakak aku, mak aihhh, dah la renggah reyau..siapa kata "doktot bodoooo" kat doktot tu..ngeh3

BigMouth said...

Hi casper.. skrg sunat kan nyer cam dulu...senang sangat..
Doktor akan bagi ubat tahan sakit..

Ajoi sunat mase darjah 3
Ajai lak mase darjah 1...

Rilek jer dorang...hahaha
Mak nyer pun...rilek jer...

kak ja said...

Susah gak kalau xde org jaga, kan? Try nego dgn dia, pospon cuti bebila next year.. Tp masa tu casper plak yg tgh tak larat, kot?

Masaalah problem ni.. Try tanya Pak Long Adie kot2 dia boleh cuti jaga Abang.. hahaha..

*ayu* said...

alamak! saya lak yg panik kak..
kena jaga betul2 kan tkt bentan etc..

how?