Friday, October 24, 2008

jalan-jalan cuci mata....

petang semalam saya ikut en.atan gi pekan. dia ada urusan bank. saya ikut tapi tak ler ikut dia sampai ker bank, saya soh dia drop saya kat satu kedai tu. kedai jual pinggan-mangkuk dll . tapi saya tak ler berani nak amik pic. ni pun curi2 amik. tu pic menan tu. ingat nak beli kat anak2 saya dan bila en.atan mai nanti memang niat di hati nak pau en.atan.

ishh pueh meronda dalam tu saya kuar tunggu en.atan kat luar. saya ni kalo sorang2 mmg tak reti nak membelek. kena ada en.atan gak sebab dah terbiasa. masa kat luar tu saya curi2 amik pic nihh. cawan ngan teko tu lawooooooo

pas tu saya amik pic kedai nihh. yang berdepan ngan kedai yg saya masuk tu. ini cawangan dia yang ke 4. bg sesiapa yg pernah ke pulau ni or penduduk pulau ni tahu la kan. trademark dia ijo. semua kedai dia kala nih yerr. cam besa la kedai ni pun jual pinggan mangkuk, corell morell, vision, corning ware, vantage , cekelat dan macam2 ada...
cehh terpromote la pulakkkk
saya masuk gak kedai ni...mak aihhh memang barang2 dia mencengkam jiwa. den terpesona. tapi tak berani nak amic pic sbb org ramai tu....lenkali kalo berkesempatan den amik yer



nih branch nyer yer. sebelah jer kedai besar tu. kat sini kalo tak silap jual cadar madar , tuala pinggan mangkuk ada jugak kot. dan kalau terus lalu ikut jalan tu akan jumpa lagik satu kedai nihh. kala ijo jugak yerr...abih dah trademark diaaaa



pas tu en.atan meh jemput saya. keciwa nya saya sebab tak leh membeli dan yg lebih keciwa sebab tak leh pau en.atan. dia nak kena balik sebab ada group nak makan kol 6. time tu dah kol 4 lebey dahh. ishh frusttttttttttt. masa nak balik tu saya sempat snap pic ni dr dalam keta..pemandangan sebenar..ada crane dan kat atas tu ada 2 org ngah gigih mengecat bangunan nihh. gigihkan? yer gigih...sbb hanya org yg berani jer yg mampu buat keje nihh...saya?? opsss den takut dgn ketinggian..harap maklum






















3 yang turut berpot-pet:

* ayu * said...

best nya jalan2..
jeles!

Casper a.k.a wifee en.atan said...

yg tak best tak sempat nak pau en.atan la ayuuu

kak ja said...

Casper ni duduk Langkawi, kan? Isshh, lenkali, kalau dah berkenan, ambik brg tu pi kaunter, biaq depa key in siap2.. Bila cik abg mai, suruh dia bayaq.. Takkan dia tak mau 'tebus' kita kot? Takkan dia nak tinggai kita kat situ kan? kan kan kan?

(jgn ditiru aksi ni, professionals only!!)