Tuesday, June 23, 2009

kesudahannya

Kesudahannya??? Semalam jumpa gynae..dan keputusannya saya akan di admit pada 27/6/09 hari Sabtu dan pada hari Ahad 28/6/09 saya akan di induce. Ohh induce lagi. Kali ke 3 saya kena induce. Nak tak nak saya redha dan terima lah keputusan gynae tu. Sebab bby saya cepat membesar baru 37 weeks "MUHAMMAD HADIFF MUAZ" (opss nama bby dah di decide kan) dah 3.6kg. Kalau lah di tunggu sampai 40 weeks mau berat dia sampai ke 4 kg.

Hati saya dah mula tak keruan. Teringat labor room. Teringat sakit induce. Tapi apa pun saya perlu tempuhi jugak. Doakan lah agar proses tu tak lama..cepat pintu rahim saya terbuka...amin...

4 yang turut berpot-pet:

PUTUBAMBU said...

ish..putu tak pernah lagi kena induce..tapi takut gak..
ada org kata sakit.. wallahualam..

3.6kg dlm masa 37 minggu? besaq gak ek cas baby hang ni... kalah aku..
aku last week check-up..35 minggu 3 hari..baby baru masuk 2.8 kg..

PUTUBAMBU said...

eh, lupa nak wish..

semoga selamat le semuanya ye cas.. doakan yg terbaik... insyaallah..

ape2hal..jgn lupa sms putu ye..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

putu
tu la besaq...gynae pun terkejut. 10/6 check baru 3.1 semalam dah 3.6

induce ni mmg cepat tapi sakit tu adeii tak tau nak gambarkan cam na la putu.

K dun wori selamat semua i kasi tau uuu

kak ja said...

I Allah Cas, segalanya akan selamat.. Cas org yg strong..

Besaq gak baby tu.. Tp elok gak, kan? Takle susah sgt nak mandikan dia nnt..

N nama tu.. Kja suka!!