Monday, November 24, 2008

nenas tu

Mengandung kali ni saya suka asam. Org kata normal la pompuan mengandung suka asam. Tapi yg lepas2 saya tak suka sgt. Kalau tak mengandung lagi saya tak suka. Tapi kali ni mmg saya bedal habis. Asyik dok teringat benda masam jaaa.

Okeh hari saya belasah makan nenas dgn kicap. Adoiii sedapp oooo sampai lidah nak pijar...wakakakakaka. Lepas tu opismate saya bising sbb sy makan nenas...tajam nihhhh. Hik hik hik, bukan saya nak dabik dada or riak...tapi percayalah yg saya tak kan apa2. Rahim saya kuat. Masa mengandung saya boleh terlompat-lompat main bola jaring, angkat benda berat dan macam2 aktiviti lasak yang saya buat. Rezeki saya agaknya...

Jadi sebenarnya nak citer...jom la makan nenas...wakakakakakakakakkaka

5 yang turut berpot-pet:

* ayu * said...

eh terbalik! nak komen yang nenas terkomen yg pasal lauk abang tuh...

so, akak bc yg nenas kat komen lauk abang yer..

pasal abang tu.. pelan2 la akak ajar dia yer..
:)
sabar kak.. budak mmg camtuh..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

mmg sabar lah ayu..adoii anak2..

PUTUBAMBU said...

ko jgn cass... aku suka nenas ni..

tgh tahan jek buat masa ni..

tapi masa ngandung anak dara aku dulu tu.. masa 3 bulan aku dah start makan nenas... sampai lah dkt2 ngandung..
pun ok jek... alhamdulillah..

tapi la ni awal lagi.. baru 6 minggu.. tak berani le lagi..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

putu
wakakakakakakaka...sedapp oooo ishh mabelesssss

ko baru 6 minggu yer...tak per..tggu byk bulan sikit baru makan yer

Anonymous. said...

Eh kak, mmg boleh makan nenas ke waktu mengandung?

Nenek saya awal2 dah bagi warning jangan makan nenas langsung walaupun belum mengandung. Kuat betul rahim akak, serius. Sebab dulu anak sedara saya keguguran sebab makan nenas, dia tak tau dia pregnant time tu.

--silent reader