Friday, June 12, 2009

Hati sabarlah

Hati saya memberontak. Mulut saya ingin melontarkan sesuatu. Tapi akal saya menyuruh saya bersabar.

Saya tarik nafas dalam2....lepaskan..saya diam seketika...cuba mengikis rasa amarah yg mula bermaharajalela dalam diri...saat ini saya harus bersabar.

Saya bekukan hati dan akal supaya tidak pikir benda2 remeh macam tu. Tapi mana saya boleh tahan. Sebab saya cuma manusia biasa.

Terus saya ulang baca ayat kursi.....


noted: Jadi salahkan saya terkilan? Salahkah? Hari ini 12/6/09 saya ada satu interview..dan jika ada rezeki saya dan keluarga lepas habis pantang saya akan mula bekerja di tempat baru. Doakan rezeki berpihak kepada saya.

4 yang turut berpot-pet:

PUTUBAMBU said...

hmm..ada gak org cenggini yek.. tak hormatkan keje org lain..

takpe..buat je lah interview tu baik2..

ada le rezeki tu.. hopefully.. insyaallah..!

*ayu* said...

ayu pun x suka org mcm nih..
ayu doakan rezeki akak utk tmpt baru..
amiinn..

daela said...

semoga akk berjaya..amin...lebiu kak...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

Putu, ayu dan dila

Tu lah, memang akak terasa sgt. Akak tak pernah kacau section dia tau.Keja dia..keja dia..akak buat keja akak. Akak akui dia memang rajin, tapi kalau dah sifat rajin tu over the border akak tak tahan.

La ni akak mmg diam dan sabar sebanyak mungkin. Tadi akak pi interview dan harap sgt akak dapat job tu.