Thursday, April 23, 2009

Rajuk kah??

Letih..balik rumah ..adoii tengok rumah berselerak. Macam tongkang karam...bukan macam tongkah pecah lagi dah.Sabar..urut dada, rileks sat
Start kemas umah..sambil dlm hati ni mengomel sorang2
Sapu apa yg patut...tgk bakul baju...adoii ada lagi yang belum di sidaii..adoiii sabar2..ikut kan amarah dah meletup dah...ini bukan ringan sama di jinjing dah ni..ini bala kena pikul sorang2...arghhhh tension....
Setel semua kerja...opss nak makan malam?? Adoii nak masak apa ni?? Ermm kat dapur ada pisang..hah buat cekodok dah la..
Telinga gatal..tak leh pakai cutton bud ni..kena pakai korek tinger tu...cari2 tak jumpa...ishh mana pergi lak ni. Selalu dok dlm pasu ni jer. Nih mesti ada tgn yg main ni kalau tak , takkan hilang...tanya semua tak mengaku....pas tu dia tu kata dia ni..dia ni kata dia tu...pi mai pi mai tang tu...ishhhhhhhhhhhhhhhhhh....
Malas dan tension...segan nak bercakap dah....buat habih air liur dan penat mulut...masuk tidoq...
pagi ni bgn..atas meja dah ada cawan gelas, dlm mangkuk ada megi yg tak habis...sapa punya keja?? depa laaaaaaa. Uwaaaaaaaa lagi tension mmg tak kesian kat org langsung depa ni....nah start saat tu merajuk la...lantak...cakap byk pun tak guna..boring..semua nya sama....
luahan rasa seorang ibu dan isteri yg bekerja

3 yang turut berpot-pet:

*ayu* said...

alah siannya...
akak penat tu kak.. sbar banyak2 ye kak...
take care tau..

PUTUBAMBU said...

samalah kita ni cass oiii...!

penat..semua ada..

penat kat tempat keje..penat kat rumah lagi...

* kuat betul cabaran jadi isteri dan ibu and career woman at the same time...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

ayu
tu la akak mmg tahan jer marah dlm hati tu...sbb tu akak diam buat tak tau jer..kalau ikut rasa marah tu tak tau laa...

putu
ya la...penat sesangat..kadang2 tu geram jugak ngan en.atan...tu yg merajuk tak bercakap 30 minit hahahahaha