Wednesday, November 5, 2008

pinjam meminjam

pernah tak alami situasi pinjam meminjam. saya dok alami masalah nih sekarang. jiran2 saya cukup suka meminjammmmmmmmmm. dah pinjam wat reta sendiri lak tu. ishhhh tensionnn.

jiran 1-pinjam blender dan mixer saya. dah tu buat cam reta sendiri. tak reti2 nak pulangkan. bila saya pi minta balik nak pakai , tak sampai 2 hari mai ambik balik. habihh sapa tak tension. tension tau. macam hak saya dah di abaikan. en.atan dah malas nak masuk campur....

jiran 2-nih bukan pinjam tapi minta. buat saya cam store or kedai runcit pun ya jugak. kadang2 mai minta pampers 2 keping, lepas tu sabun basuh ken, lepas tu sabun mandi malah kadang2 syampu. sekali dua boleh la tahan, tapi kalau selang 3 hari sapa yang tahan??? coh bg tau mai sini??? yang paling syok, baru2 ni mai minta pad untuk period. wooo ini sudah lebihh. pasai pa yg hang tak beli simpan?? maka dgn sakit hatinya saya bg tau tak der...walhal ada saya simpan wat stok. kadang2 org macam ni kena ajar sikit kan. en.atan sampai dah geram dgn depa ni. apa tak nya , selipar yg mertua saya beli kan untuk en.atan selamber jerr suami jiran saya ni pakai. boleh pakai barang org tanpa rasa bersalah. dah lama pulak tu dok umah depa. last week masa saya pi cari penyakar sampah kat umah depa, saya nampak selipar tu terus saya ambil balik. walaupun rega selipar tu murah tapi tu mertua saya belikan untuk en.atan haruss saya ambil balik.

kadang2 serba salah dibuatnya dgn karenah jiran2. Mujur saya bekerja kalau tak lagi tension.

9 yang turut berpot-pet:

adie-ishmael said...

pad untuk period pun nak pinjam ker...??? apa la mangkok hayun nyer orang...habis, kau kasi pinjam ker casper...??? lepas guna dia kasi balik ker???...tak dapat aku nak bayangkan....

Casper a.k.a wifee en.atan said...

huh tak kasi dia pinjam. sebab kata dah habis. tu la belagak cam org kaya..tapi hampehh, kadang2 tension oo bila nampak muka depa,

daela said...

mmg ada kes2 gini kak...suka meminjam harta benda harian nih...

PUTUBAMBU said...

kah.kah...

adeiila adie..sampai camtu sekali ko bayangkan yek? hehehe..

aku pun geli...

eii jgn kasi le lagi org macam ni pinjam ape2... dah le kasi..tak reti pulang balik lepas tu..

ingat kita ni ape? bank dunia dia ke?

aisey..sorry..teremo pulak aku..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

daela dan putu..

tu la sakit jiwa kekadang,,,,sekali sekala ok la paham. ini leh di katakan selang 2/3 hari. dia org dapat duit hari2 jadik beli la..lain la kita ni ujung bulan baru dapat duittt

daela said...

kesian kat akk...jd mangsa org2 cam ni...

acu said...

sabor2....adui nasib la neibor aku x gini,ye la pegi gelap,balik gelap mana nak jupe orang....

Casper a.k.a wifee en.atan said...

daela

tu la pasall. nak buat macam mana. rasa cam nak pindah umah, tapi en.atan kata tak kan sebab depa kami nak kena pindah????kalau akak tak de kat umah, depa mai minta kat anak2


acu..
lega kan macam tu. bukan kita ni kedekut sangat tapi berpada-pada la meminjam tu .ini buat kita mcam warehse yg boleh di ambil freee jer barangnya

Casper a.k.a wifee en.atan said...

putu...

mmg kalau ada pun sekarang ni den cakap tak der. boring dah. anak sulung kalo nampak anak2 neber ku mai bawak mangkuk dia sound "ni nak pinjam apa pulak"

somi ku kata budak2 pun tau boring tambah la kita yg tua nii