Wednesday, October 29, 2008

lotihhhh

Coti Deepavali saya tak wat apa. danish tak sihat. jadik ulit dia jer laaa. mmg tak de mood betul la saya. kami gi kenduri kawen workmate en.atan. balik tidooooo tu jer lah. habih dah danish tak sihat..mmg tak de activiti la.

malam tu demam dia lagi kuat, panas sangat.mmg tak leh tido yer. kena jelum pala dia. kejap2 dia merengek. jadik saya decide nak amik coti la esoknya. so saya sms opismate saya dan boss saya. jadik ok lah.

pas tu dalam tidur2 ayam tu en.atan bg tau dia nak balik kg esok. bapak mertua saya dah admit sebab nak wat laser mata dia. jadik sebagai anak dia nak balik teman kan bapa dia kat spital la. dia balik ngan kakak jer la. saya tak balik sbb danish tak sihat dan abg sekolah. tak kisah la tu.

28/10/2008

jadik paginya lepas abg gi sekolah, saya hantar bgchik gi sekolah, saya lajak ke opis isi form cuti. balik en.atan dah siap2. hantar danish umah mak dia jap, pas tu terus hantar en.atan ke jeti.
lepas hantar en.atan balik amik bgchik. pas tu masak. petang kol 2 pegi klinik amik ubat danish. check pi mai..suhu badan dia tinggi 38.5. susah hati betull. ya la en.atan kat kg, saya dgn anak2 jer kat sini. cabaran betullll

lepas maghrib, sya hantar abg dan bgchik ke tahfiz. naik motor jerk. dan alahai on d way tu tayar depan pancit lak. saya teruskan perjalanan gi hantar dia org. balik dgn tayar tak da angin dan danish dalam bakul. balik umah, danish tak mo duduk sedang kan saya nak goreng ikan. boring agaknya sbb tak de org nak main ngan dia. sabor jer laaa
kol 9.30 gi amik abg dan bgchik. pas tu lajak gi boh minyak kete. takut gak kalo tgh malam danish buat hal leh saya terus ke hospital. abih den kan sorang2 kena la tabahhhh
ya tepat seperti di jangka suhu badan danish naik balik. jadik saya kena jelum pala dia, bg makan ubat lagik, tepuk2 diaaa....dugaann sungguh.....

29/10/2008

hari ini saya ke opis dgn keadaan lesu, letih dan poyoooooo....


ps: tak de pic sebab tak de mood langsung nak amik pic..ishhhh

3 yang turut berpot-pet:

PUTUBAMBU said...

ish..ish..siannya..

tulah kan..bilaa anak2 kita ni demam.. especially yg kecik..meragam jek dibuatnya.. kita yg tak senang duduk..

jelum le ngan air asam jawa pun boleh gak.. buat pekat2 tu... kasi sejuk kepala

Casper a.k.a wifee en.atan said...

tu la bam, dok jelum ngan air asam jawa la tu. tapi panas tu kejap turun kejap naik balikkk

Zana S said...

kesian danish.. akak amik la ubat dr doc yg masuk ikut mon*** dia. lagi cepat kebah. zana kalau memalam mmg ubat tu je pakai.

oppsss ..stock abis dah. kena beli kat klinik.. huhuhuhu...