Wednesday, May 20, 2009

Ini lah dugaan

Kisahnya???

Result BSP saya Ahad lepas tak cun. Jadik jumpa doktor hr isnin (18/5/2009) Doktor bg date baru untuk test BSP iaitu Isnin next week (25/5/2009). Kalau result tak cun jawapannya sy kena admit. Oh tidak...saya belum bersedia lagi. Anak saya si abang nak exam. Ishh banyak hal2 di rumah yang belum beres. Takkan nak tinggal En.Atan urus semua?

Jadik sekarang ni saya control makan ler. Makan tu mmg la tak selaju cam dulu sbb gg geraham kiri kanan kan dah kong?? Telan benda lembut jer ler. Patut la masa sy pi check perut hari tu berat sy turun 100 grm. Hahahaha sibuk la si nurse tu tanya pasai pa weight sy turun..dia tak tau saya ni nak makan pun susah sbb gg..Minum la..saya dah tak minum, minuman yg bergula. Telan air masak jer. Bayangkan lah nak control diri tak minum milo, kopi yg sejak mengandung ni jadi favourite saya...dan teh lipton..yg aromanya menusuk hidung. Parah jugak tu. Tapi tak per..saya harus bersabar..

Memang Allah bg ujian sungguh mengandung kali ni. Baby saya songsang..tapi harap2 dia akan pusing kebawah. Lepas tu kandungan byk air yg risikonya boleh menyebabkan bby lemas. Diabetes masa mengandung. Tak pa la..saya terima ni dengan redha..yang penting semuanya selamat...

4 yang turut berpot-pet:

Kakak said...

bawa bersabar dan bertenang...ikut je nasihat doktor tu, semoga segalanya ok.

kak ja said...

Kja pun masa ngandung kat Abang dulu time dah 7 bulan, songsang plak.. Tp last2 dia pusing gak..Cas pun i Allah mcm tu..

Hikmah di sebalik sakit gg.. lbh mudah nak control diet, kan?

Apapun, take care, Cas!!

PUTUBAMBU said...

ish..ish..kesian kat hang...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

kakak
tu la kadang2 over limit gak...apa pun cepat2 sedar tu semua ujian..

kak ja
saya harap2 org dlm ni pusing la. Dan serius kak ja..saya takut sgt bila ingat labor room tu

putu
apa nak buek dan nasib badan hohoohoho