Tuesday, February 10, 2009

stupido or bangangno






Nih citer semalam. Sekarang ni cuaca kat pulau teramat la panas lit2 dan berangin. jadik kering kontang dan rumput pun dari kala hijau dah bertukar perang kekuning-kuningan. Di pendekkan citer ada la badigol al samdol mana tah hisap rokok pas tu cigarette butt tu lempar ja tepi jalan. Dah tu dgn berangin hah apa lagikk menyala la rumput2 tu. Akibat perbuatan badigol al samdol tu maka terpaksa la HSSE officer dan Si Thongpid ni pi tolong padamkan api tu. Kalau di biarkan mau terbakar sepanjang jalan cam na?? Tak ke boleh mengakibatkan xccident akibat asap?? Dan tak ke terpaksa call abang bomba??

Tu la..masalah kepada perokok-perokok ni termasuk la suami ku. merokok buang jer ikut suka hati...memang menyusahkan betulll

3 yang turut berpot-pet:

adie-ishmael said...

tambah satu lagi sebab kenapa merokok itu dikatakan perbuatan tercela...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

adie

tu ler pasalll

daela said...

betoi la drive teksi kat langkawi kata...rokok pun buleh buat tmpt kering terbakar...ni lah buktinya...

ps:
ni kawan daela yg citer sewaktu g langkawi last week!!