Wednesday, October 15, 2008

budak sekolah nyer citer

tadi masa lunch, saya kuar beli nasik bungkus. saya tapau ja untuk makan kat opis. masa on d way nak balik opis tu saya ikut budak sekolah ni. naik motor tak de helmet. pelik la saya tgk sbb budak pompuan yg bonceng kat belakang tu. oh mungkin adik dia kowt. teka saya dalam hati. saya ikut ja la budak2 tu malas nak potong 2.

sampai kat area perdana beach, tiba2 budak lelaki yg bawak motor tu lambai2 tgn..isyarat nak belok sebelah kanan. wahh ini bukan adik beradik nih sbb sah2 la tempat yg dia nak belok tu tempat org berdating. dan rogi saya lupa bawak kamera kalo tak leh sy snapp picture itu.

ishh budak2 zaman sekarang nih, yg mak dan bapak percayala depa gi sekolah belajar tapi depa?? pi merendekk....

byk cabaran sungguh nak menjaga anak2 zaman millenium nihh. tingat saya pada bgchik, anak sy yg baru berumur 5 thn. 2 mlm lepas kami ke klinik amik ubat danish yg demam dan batuk. sementara tggu nama di panggil, kami lepak2 kat hall klinik tu. tiba2 masuk la seorang ibu dan anak perempuan dalam umur 3thn macam tu lah. tiba2 si bgchik ni tersipu-sipu malu. bila saya tanya kenapa dia kata awek tu tgk bgchik,..sambil muncung kat budak perempuan tu...

la isshhh ....tak tau saya nak kata apa..nih baru 5 thn, lagi 10 thn macam mana la agaknya .

2 yang turut berpot-pet:

PUTUBAMBU said...

wah..bangchik..cepatnya 'terasa'..ehhehee...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

wakakakakakka putu tu la pasall..kadang2 malas nak layan..yg kat anak jiran sebelah tu..i luv u la ..rindu la suma ada