Saturday, September 6, 2008

cerita semalam

cerita semalam? cerita saya mengamuk dgn si Luqman. Habis la pahala puasa saya. Dgn hati geram pada si Abah..yg dah berapa kali pesan suruh sidai ken tapi x buat. adoiii hati sabarlah...tambah2 di bulan yg mulia ni.

Balik dari keje semalam, Si kakak dan bg chik mereport pada saya. Abang bawa masuk kawan2 dia dalam rumah. Lepas tu main hide n seek. masuk dlm bilik ibu dan bilik kami. adoiii terus hati mendidih. rumah dah la sebesar kangkang kera lepas tu buat macam tu. masuk bilik lagi. mau saya tak marah dan mengamuk. entahlah dgn Luqman ni..takut kawan-kawan x mau kawan dgn dia sampai sanggup membelakangkan pesanan ibu dan abah. pening dan sakit hati. Sabar-sabar.....sebab ni bulan yg mulia.
saya kalau dah start berleter memang susah nak berhenti. dah byk kali pesan dgn si Luqman masa ibu dan abah tak ada kat rumah jgn bg org masuk. kunci pintu dan duduk dalam rumah. rumah kita bukan welfare. mungkin ayat tu kasar sikit tp dah geram. silap abah juga sbb x kunci gate semalam jadik budak2 tu pun masuk lah.
yang budak2 tu pun satu, bila abang dah sound soh dia org balik x mau balik. ugut abang x nak kawan ngan abang la apa la. pening aku. aku x mewahkan anak2 aku sgt. tak ada barang special pun dalam umah aku. yg interesting kat umah aku tu cuma astro jer. tu pun astro x leh tgk sbb smartcard rosak dan tggu astro antor kad baru. nak tumpang tgk kartun ka apa x kisah tapi time tu aku mesti ada kat umah atau abah ada. bila both of us x ada,mmg aku x kasi dia org masuk.

harus ku lakukan sesuatu nihhhh

2 yang turut berpot-pet:

shafa said...

Kena buat sesuatu tak bagi diaorg msuk. Kl main2 dekat luar xpa laaaa, nie siap msuk bilik kita, xbest laaa kan?

Firman Nurmie said...

ya lah shafa. geram sy. kalau hubby dan sy ada di rumah mmg tak jejak kaki langsung budak2 tu kat umah sy.