Friday, May 22, 2009

terbakar...@ alien

Terbakar..sesuai ke idak tajuk dgn isi cerita tu lantak laa. Tak dulik dah. Ok saya bukan tak leh bekerja dgn MCA ni. Boleh. Dgn org MIC pun boleh. My x-bos dulu org MCA hokkay, saya boleh bertoleransi dgn dia. Tetap hormat kan dia as a boss

Tapi saya tak boleh bekerja dgn kaki ampu, kaki bodek, cucuk sana sini demi kepentingan diri sendiri. Tersangat lah tidak boleh. Semakin hari semakin menyampah saya dengan makhluk MCA sorang ni. Ops bos saya pun MCA. Pada pandangan saya bos saya tu OK tapi bila Alien ni masuk mengadu domba..mula dia melenting.WTH Alien sorang ni??Yang saya bengang dia boleh tanya berapa gaji Security Supervisor dpt last month??? Hello dia pun makan gaji jugak...dan kami tak peduli pun berapa gaji dia dapat..dan kenapa this alien kalut dgn gaji org lain? GILA!!!

Tak tau la macam mana saya nak describe kan rasa hati saya kat Alien ni. Politik ni ada di mana-mana kan?? Itu belum lagi turun No 1. Kalau No 1 turun wahhh lagi clear boleh nampak balaci2 dia ikut jer buntut kat belakang. Sampai colleague saya yg Phinoy pun cakap " u nampak balaci2 dia kat belakang tu? 1 sen pun tak guna tu..bodek saja tau" Yeap saya setuju!!! bodek saja yg dia org tau ok. Kalau tak tak kan la tukar bateri kereta>personal use< boleh claim dgn company?? WTH oiiiiiii. Ini la org2 yang menjadi duri company nak bankrupt ....

Saya adalah mentimun..dan saya tak mampu nak bertanding dgn durian..w/pun doyan tu dah jadik tempoyak.The best way untuk mengelakkan diri dr terperangkap dgn Alien tu , nak elakkan diri dr sakit hati melihat aksi Alien tu..ok kita undur diri jer lah.

Dah berapa kali saya ulang kan..nak blah dr sini...ya saya akan blah dr sini. Saya akan hantar surat resign semasa saya dlm confinement nanti. Saya tak boleh nak angkat kaki sekarang ada la a few kerja yg perlu saya beres sebelum saya maternity leave. Setel kerja lepas tu ok lah.

Biarlah Alien tu dgn sikap dia...kerana tak kemana dgn orang macam tu...

0 yang turut berpot-pet: